Sütőtökös Matyi keksz liszt nélkül

Igen, jó kérdés miért nem alszom. :D Mert így hajnali fél 2 felé alszik a családom többi tagja, és nyugi van, és valahogy amúgy sem vagyok álmos annyira. Vagy hát de... Csak nem akarom elfelejteni amit sütöttem, mert ez most fejből ment. Az előző keksz kaptafájára, abból kiindulva, hogy maradt két szelet sütőtök. Meg találtam egy zacskó bontott zabpelyhet, úgyhogy így az ment bele liszt helyett. :)

Hozzávalók:

  • 2 szelet sütőtök
  • 1 alma pépesre reszelve
  • kb 150 g zabpehely
  • 1 tojás
  • 40 g olaj
  • 2 tk barnacukor (ez helyettesíthető mézzel, xilittel, nyírfacukorral, sima cukorral ízlés szerint)
  • 1 kk fahéj
  • 1 kk borkő sütőpor (bio sütőpor a dmből)

 

Elkészítés:

A sütőtököt egy tálban pépesre keverjük,belekeverjük az almapépet, hozzáütjük a tojást, beleöntjük az olajat, összekeverjük. Aztán beleszórjuk a fahéjat és a sütőport, és beleöntünk annyi zabpelyhet, hogy ragacsos, kanállal adagolható tésztánk legyen. Ha kell, akkor egy kis vizet lehet még bele tenni. Én most egy pici cukrot szórtam bele, mert elég semleges íze volt, és 2 teáskanál barnacukortól pedig nagyon finom ízt kapott. Minimum 1 órát állni hagyjuk amíg a zabpehely teljesen meg nem puhul. A sütőt előmelegítjük. Sütőpapíros tepsibe kanállal kupacokat rakunk, és hosszúkásra elnyújtjuk, hogy a babák jól meg tudják fogni, és kb 10-12 perc alatt megsütjük.