Csirkés jambalaya
Ez egy cajun ízesítésű rizses hús igaziból, aminek nagyon szép a neve. :D Lehet még tenni bele pici rákot, vagy más tenger gyümölcsét, de ez most kimaradt, mert szerettem volna, hogy a családtagjaim is megegyék. Meg jalapeno paprikát, de az se túl 8éves kompatibilis, úgyhogy azt is kihagytuk. :D Tesztelgetem a lassúfőzőt, én most abban csináltam, de persze tűzhelyen is sima ügy, csak így nem kell rá figyelni... :D A bögre mérete nálam 2 dl volt, de lehet kisebb vagy nagyobb is attól függően, mennyi kaját szeretnél csinálni.
Hozzávalók:
- egy csomag (200 g) vékony csípőskolbász ( ez az az ujjnyi kis snack kolbász, a spar saját márkása nagyon finom)
- egy csirkemell filé
- egy kaliforniai paprika
- cajun fűszerkeverék, só, bors, fokhagymapor
- egy bögre paradicsompaszta (a papírdobozosból)
- két és fél bögre víz
- egy bögre rizs
- még egy bögre víz
Elkészítés:
A kolbászt felkarikázzuk, a husit és a paprikát felkockázzuk és a lassúfőzőbe tesszük. Rászórjuk a fűszereket, ráöntjük a paradicsomot és a vizet. Összekeverjük és feltesszük főni low fokozaton 5, high fokozaton pedig 2,5 órára. Tűzhelyen pedig felforraljuk, aztán kislángon főzzük ezt 30-40 percig. Aztán beleöntjük a rizst és a plusz bögre vizet, elkeverjük és még 1/fél órát főzzük, tűzhelyen pedig 15-20 percet, amíg a rizs meg nem puhul.