Újhagymás, gombás, besameles tészta

Tényleg, hogy írják azt, hogy besameles? A wordnek se egy se két l-el nem tetszik... :D Na mindegy, ez most így marad. A lényeg, hogy ez meg a mai ebéd volt, és mivel jó lett, így bekerül ez is a repertoárba. A márciusi Nők Lapja Konyhából jött az ihlet, persze szokásosan kis változtatásokkal.

Hozzávalók:

  • 500 g farfalle, penne vagy fusilli tészta (tojás nélküli, olasz fajta!)
  • 2 szál újhagyma felkarikázva (a zöldje is!)
  • 20 dkg szeletelt gomba
  • 12,5 dkg darabolt bacon (a sparban lehet kapni előre darabolt bacont, én lusta módon azt használom :D)
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • fél l tej
  • 15 dkg reszelt sajt

 

Elkészítés:

A tésztát feltesszük főni, figyelünk a dobozon jelzett időre, hogy ne főzzük túl. A bacont elkezdjük sütni egy serpenyőben, mikor már engedett egy kis zsírt, rátesszük a feldarabolt hagymát és a gombát, és kicsit összesütjük, hogy a zöldségek megpuhuljanak. egy lábosban felolvasztjuk a vajat, beletesszük a lisztet, gyorsan simára keverjük, aztán felöntjük a tejjel, és kevergetve besűrítjük. Közben leszűrjük a tésztát, ráöntjük a besamelt és a zöldségeket a baconnel, jól összekeverjük, és belekeverjük a reszelt sajtot. Ilyenkor be lehet tenni még egy negyed órára a sütőbe összesütni, de enélkül is nagyon finom.