Húsos rakott tészta

Gergőm emlegette, hogy régen evett olyan húsos tésztát tejföllel, amit nagyon szeretett, úgyhogy gondoltam megpróbálkozom vele, hátha sikerül megcsinálnom. Azt mondta jobb lett, mint amit gondolt, úgyhogy marad a repertoárban. :D Amúgy gyors is, finom is, és nyers húst se nagyon kell tapogatni hozzá, amit én nagyon nem bánok.... :)

Hozzávalók:

  • 300 g tészta (most csavart csőtésztát használtam, de más is lehet)
  • 250 g darált hús
  • 200 g reszelt sajt
  • só, bors, fokhagymapor (vagy rendes fokhagyma szétnyomva), pirospaprika

 

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát feltesszük főni, és a zacskón lévő főzési idő alapján elkészítjük. A húst feltesszük sülni, általában disznóhús alá nekem nem kell plusz olaj, de ha nagyon le akarna sülni, akkor egy picit lehet tenni alá. Fűszerezzük pirospaprikával, fokhagymával, sóval, borssal, mikor átsült, akkor felöntjük kb. 1,5 dl vízzel, átkeverjük és kb. 10 percet főni hagyjuk, közben néha kevergetjük. Közben lereszeljük a sajtot. Egy tűzálló tálban összekeverjük a tésztát és a husit, mikor kész vannak, megszórjuk a sajttal és negyed óra-20 perc alatt készre sütjük.