Vörösáfonyás muffin

Ez is a Nigellás könyvből van, ott karácsony reggeli muffinként van leírva, nagyon finom. :) Valamikor meg is fogom megint csinálni.

Hozzávalók:

  • 50 g olvasztott vaj
  • 1 narancs leve kifacsarva + annyi víz, hogy 1,5 dl legyen (vagy 1,5 dl dobozos narancslé)
  • 1 tojás
  • 75 g barna cukor
  • 20 dkg liszt
  • 3 tk sütőpor
  • őrölt szerecsendió
  • 100-150 g aszalt vörös áfonya

Tetejére:

  • 2-3 tk cukor fahéjjal keverve

 

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt. A vajat megolvasztjuk, hozzáöntjük a vízzel felengedett narancslét, beleütjük a tojást és jól összekeverjük. Beletesszük a cukrot, lisztet, sütőport, hozzászórjuk az őrölt szerecsendiót, jól összekeverjük, majd a végén belekeverjük az áfonyát is. Muffinpapíros tepsibe tesszük, mindegyiknek a tetejét megszórjuk fahéjas cukorral és közepes lángon tűpróbáig, kb. 15 percig sütjük.