Vörösáfonyás muffin
Ez is a Nigellás könyvből van, ott karácsony reggeli muffinként van leírva, nagyon finom. :) Valamikor meg is fogom megint csinálni.
Hozzávalók:
- 50 g olvasztott vaj
- 1 narancs leve kifacsarva + annyi víz, hogy 1,5 dl legyen (vagy 1,5 dl dobozos narancslé)
- 1 tojás
- 75 g barna cukor
- 20 dkg liszt
- 3 tk sütőpor
- őrölt szerecsendió
- 100-150 g aszalt vörös áfonya
Tetejére:
- 2-3 tk cukor fahéjjal keverve
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt. A vajat megolvasztjuk, hozzáöntjük a vízzel felengedett narancslét, beleütjük a tojást és jól összekeverjük. Beletesszük a cukrot, lisztet, sütőport, hozzászórjuk az őrölt szerecsendiót, jól összekeverjük, majd a végén belekeverjük az áfonyát is. Muffinpapíros tepsibe tesszük, mindegyiknek a tetejét megszórjuk fahéjas cukorral és közepes lángon tűpróbáig, kb. 15 percig sütjük.