Kolbászos, padlizsános tészta

Az eredeti recept a júniusi Nők Lapja Konyhában volt, a képes posztban is benne van. Most jött el az ideje, hogy megcsináljam. :) Csípős kolbásszal, friss oregánóval nagyon finom. :)

Hozzávalók:

  • 40 dkg tészta
  • 3 db (kb.15-18 dkg) sütni való kolbász
  • 1 db padlizsán
  • pár evőkanálnyi a tészta főzővizéből
  • 1 hámozott paradicsom konzerv
  • 5-6 ágacska oregánó (vagy két csipet szárított)
  • só, bors
  • 10 dkg fetasajt

 

Elkészítés:

A padlizsánt félbevágjuk, a vágott felét besózzuk és félretesszük. Ez azért kell, hogy a keserű levét kiengedje. A tésztát al dentére főzzük (az újság szerint fogkeményre, háááát az kicsit mást jelent sztem... :D). A tésztafőzés olasz szabályait itt olvashatjátok. :) Közben a kolbászt felkarikázzuk és egy kicsi olívaolajon elkezdjük pirítani. A padlizsánokat alaposan lemossuk, és felkockázzuk, rászórjuk a kolbászra, ráöntjük a hámozott paradicsom levét meg a tészta főzővizét, összekeverjük, beletesszük az oreganót és fedő alatt pár percig főzzük, hogy a padlizsán összeessen. Akkor beletesszük a paradicsomot, jól elkeverjük, borsozzuk, picit sózzuk (a kolbász meg a feta is sós, úgyhogy óvatosan!!), és 5 percig összefőzzük. Aztán elkeverjük a leszűrt tésztával, rámorzsoljuk a fetát, és lehet is enni. :)