Epres/barackos túrótorta

Ez egy korábbi receptemből alakult ki, nem volt itthon teljes kiőrlésű lisztem, úgyhogy most simával készült, és tettem bele gyümölcsjoghurtot is, ami nagyon jót tett az ízének. :) A citromhéjat pedig, mostanában dm-es zacskósra cseréltem, mert nehezen találok kezeletlen héjú citromot... Elég jól bevált. :)

Hozzávalók:

  • 100 g olvasztott vaj
  • 150 g cukor (vagy 120 g nyírfacukor)
  • fél zacskó reszelt citromhéj/1 citrom héja
  • 200 g epres/barackos gyümölcsjoghurt
  • 150 g natúr joghurt
  • 250 g túró
  • 250 g liszt
  • 3 tojás
  • kb. 200 g eper/barack a tetejére

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük, a vajat megolvasztjuk. Aztán az összes hozzávalót jól összekeverjük a gyümölcs kivételével, tortaformába tesszük, nekem egy kb. 25 cm. szélességű szilikonos szivecskeformám van, abban pont jó. :) Aztán a tetejére szórjuk a gyümölcsöt, és 175 fokon kb. fél órát sütjük. :)