Epres/barackos túrótorta
Ez egy korábbi receptemből alakult ki, nem volt itthon teljes kiőrlésű lisztem, úgyhogy most simával készült, és tettem bele gyümölcsjoghurtot is, ami nagyon jót tett az ízének. :) A citromhéjat pedig, mostanában dm-es zacskósra cseréltem, mert nehezen találok kezeletlen héjú citromot... Elég jól bevált. :)
Hozzávalók:
- 100 g olvasztott vaj
- 150 g cukor (vagy 120 g nyírfacukor)
- fél zacskó reszelt citromhéj/1 citrom héja
- 200 g epres/barackos gyümölcsjoghurt
- 150 g natúr joghurt
- 250 g túró
- 250 g liszt
- 3 tojás
- kb. 200 g eper/barack a tetejére
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük, a vajat megolvasztjuk. Aztán az összes hozzávalót jól összekeverjük a gyümölcs kivételével, tortaformába tesszük, nekem egy kb. 25 cm. szélességű szilikonos szivecskeformám van, abban pont jó. :) Aztán a tetejére szórjuk a gyümölcsöt, és 175 fokon kb. fél órát sütjük. :)