Zserbógolyó
Most éjjel készült el, és mennem kéne aludni, mert ki vagyok nyúlva, holnap meg tuti ezer dolgunk lesz.... Szóval most csak recept. :)
Hozzávalók:
- 400 g (2 zacskó) aszalt sárgabarack
- 200 g dióbél
- 150 g kekszmorzsa
- 50 g olvasztott vaj
- egy kis folyadék lazításnak
- kb. 100 g étcsoki egy kis olajjal bevonáshoz
Elkészítés:
A barackokat beáztatjuk 1-1,5 órára. Utána késes robotgépbe beleszórjuk a diót, felaprítjuk, hozzáöntjük a kekszmorzsát, a barackot (amiről közben leöntöttük a vizet), az olvasztott vajat, és folyamatosan egy kis vizet/gyümölcsös likőrt, hogy olyan állaga legyen, amiből golyókat lehet csinálni. Golyókat gyúrunk belőle. A csokit vízfürdőn felolvasztjuk egy kis olajjal, és ebben hempergetjük meg a golyókat, és tálcán hagyjuk megszáradni, ha addig el nem fogy. :)