Ősz süti almával és szilvával (és majdnem cukor nélkül)

Ahogy nő a Matyi, úgy próbálok egyre több féle dolgot megcsinálni olyan verzióban, hogy ő is megkóstolhassa. Nagyon édesszájú vagyok én is, meg a saját keretei között az Áron is, úgyhogy nincsenek illúzióim a gyermekem ilyesforma irányultságáról... :D Egy szelet rétest a karnevál alatt más elzsákmányolt, és be is tolta a felét, amíg a hüle szülők csak fényképeztek, ahelyett, hogy elvették volna tőle. Aztán persze semmi baja nem lett tőle... :D

Itt egy kép, hogy miként is képzeljétek el a dolgot:

Na szóval azért amennyire tőlem telik, igyekszem nem nagyon adni neki cukrot, sót, erős fűszereket, zsíros dolgokat... De azért sütit meg néha úgy adnék neki, mikor mi is eszünk. Úgyhogy tegnap kipróbáltam egy sima almás kevert sütit minimális cukorral, és a tetejére ment egy kis szilva, hogy még őszibb legyen a hangulata. Hát mára már csak két pici kocka árválkodik belőle, úgyhogy elég jól sikerült. :D Érdemes kipróbálni, mert gyors is és nagyon finom. :)

 

Hozzávalók:

  • 2 alma lereszelve
  • 2 tojás
  • 1 pohár joghurt (én házit tettem bele :))
  • 3-4 ek olaj
  • 3 ek barnacukor
  • fél zacskó borkő sütőpor
  • 20 dkg teljeskiőrlésű liszt
  • 1 tk fahéj
  • fél tk őrölt szegfűszeg
  • a tetejére: 10-12 szem félbevágott szilva, fahéj, 1 ek barnacukor

 

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt közepesen melegre. Az almát lereszeljük, hozzákeverjük a tojást, a joghurtot, az olajat, a cukrot, a fahéjat és a szagfűszeget. Jól összekeverjük, aztán hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. Összekeverjük, sütőpapíros tepsibe öntjük, rápakoljuk a fél szilvákat, megszórjuk egy kis fahéjjal és egy ek barnacukorral, hogy kicsit karamellizálódjon. Kb. 30-35 percet sütjük nem túl nagy lángon tűpróbáig. Aztán megesszük. :)