Narancsos piskóta

Ez egy Sütivarázs nevű sorozatból van. Maga az újság nem egy nagy cucc, ahhoz képest, hogy a Good food kiadója csinálja kicsit csalódás, a Good foodot imádom, most fizetek rá elő másodszor. :D Kinga barátnőmmel felváltva sütjük belőle a sütiket. :D Na de vissza ehhez a recepthez, ezt is láttam már Good foodban is valahol citrommal, de akkor nem csináltam meg, aztán mikor megláttam itt, akkor gyorsan összedobtam. Persze naranccsal, de így is nagyon jó. Majd megcsinálom citrommal is, vagy lehet, hogy az a grapefruit is erre a sorsra jut, ami itt aszalódik már egy ideje.... :)

Hozzávalók:

  • 175 g olvasztott vaj
  • 175 g cukor
  • 3 ek narancslé
  • 2 ek tej
  • 3 tojás
  • 220 g liszt
  • 5 dkg sütőpor
  • 1 narancs reszelt héja

Sziruphoz:

  • 3 ek narancslé
  • 3 ek méz

Tetejére (persze ez el is maradhat...):

  • 1 tk citrom vagy narancslé (plusz víz, ha kell)
  • 50 g porcukor

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt. A cukrot belekeverjük az olvadt vajba, aztán hozzákeverjük a narancslevet, a tejet és  a 3 tojást. Ehhez hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a reszelt narancshéjat, jól összekeverjük az egészet, aztán szilikon kenyérformában tűpróbáig (kb. 45 perc) sütjük. Amíg sül megcsináljuk a szirupot: összeolvasztjuk a mézet és a narancslevet a mikróban, és összekeverjük. Mikor megsült a piskóta, akkor megszúrkodjuk késsel vagy kötőtűvel (horgolótűvel, ha az van :D), és jól átlocsoljuk a sziruppal. Mikor kihűlt kivesszük a formából, a tetejére pedig mázat folyatunk citromlé és porcukor keverékéből.