Sütőben sült majdnem lecsó

Mostanában elég sok főzős újságom jött, az egyikben volt ennek a receptnek az alapja. Azt hiszem az őszi Stahl magazinban vagy az októberi Good Foodban (közben rájöttem, hogy a szeptemberiben... sok az újságom asszem :D). Egy időben olvasgattam őket, azért nem emlékszem. Meg mert lyukas az agyam... :D :D Viszont ezt a kaját azóta egy csomószor megcsináltam, mert frissen is finom, de másnap ebédre is tökéletesen megfelel. És gyorsan megvan. :) Ez az adag egy kicsi jénainyi, 3 ember szerintem simán jóllakik vele. Vagy kettő nagyon. :)

Hozzávalók:

  • olívaolaj
  • egy kicsi fej hagyma
  • 5-10 dkg csíkozott bacon VAGY fekete erdei sonka VAGY karikázott kolbász
  • 3 nagy vagy 4 kicsi paprika
  • 3 paradicsom
  • 2-3 marék spenótlevél
  • 4 tojás
  • só, bors
  • chilipehely, garam masala - ezek ki is maradhatnak igény szerint

 

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy kisebb jénai alját kiolajozzuk. A hagymát picire kockázzuk, beleszórjuk. Aztán jöhet rá a bacon/sonka/kolbász, a felcsíkozott paprika és a felkockázott paradicsom. A spenótleveleket csíkokra vágjuk, azt is rászórjuk. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, ha mást még szeretnénk, kicsit összekeverjük. Aztán a tetejére ütjük a négy tojást és mehet a sütőbe 25 percre. Az elején csak kenyérrel tunkoljátok, mert forró! :D