Pudingos keksz sütipecséthez

Ezt a receptet is netes csoportban találtam, Matyival kipróbáltuk, és nagyon bejött. :) Azóta már egy csomó verziót sütöttünk belőle, csak megírnom nem sikerült. A pudingportól (pontosabban a benne lévő keményítőtől) hihetetlen omlósak lesznek a kekszek, tökéletesek sütipecséthez, és minden pudinggal más (egy kosszal két keksz elkészül). Amire közben jöttünk rá, hogy ha szeretnénk a pudingok színét jól kihozni, akkor az olvasztott vajban kell a pudingport elkeverni, és csak utána a cukrot-lisztet hozzáadni. Ami nekünk nagyon bejött az a vajkaramellás és a csokis-rumos puding, ja meg Matyinak persze a puncsos, a fő kedvence. :D Szerencse, hogy jóóó sok pudingpor jár nálunk mostanában, köszi Dodi! :) <3 Ja persze ha két zacskó egyforma pudinggal csináljátok, akkor nem kell azt a felezgetést megcsinálni, amit az elkészítésnél írok. :)

Hozzávalók:

  • 250 g vaj
  • 2 csomag pudingpor
  • 100 g porcukor
  • 250 g liszt

 

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A vajat mikróban felolvasztjuk, és két tálba elfelezzük. Az egyik tálban az egyik pudingport, a másikban a másikat teljesen elkeverjük. Aztán a színes vajakhoz keverünk 50-50 g porcukrot és 125-125 g lisztet. Mindkettőt összegyúrjuk, kb. 3-4 mm vastagra nyújtjuk, és kiszaggatjuk. Lehet sütipecsétezni is, mert simán megmarad benne a minta. 8-10 perc alatt megsütjük (mikor már egyben el lehet a tepsin mozdítani, akkor ki lehet venni). Nagyjából egy-egy tepsinyi keksz lesz a két gombócból.