Fűszeres karácsonyi keksz

Ez az utolsó azok közül, amiket még karácsony előtt a Matyival gyártottunk. :) Ez egy egész érdekes kicsit csípős ízű keksz. Bár lehet, hogy csak a borsot adagoltam túl bőven... :D Amúgy nagyon finom, illatos süti, teához tökéletes. Ja és ez is Stahl recept, mint az előző kekszek.

Hozzávalók:

  • 12 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg barna cukor
  • 5 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • fél kk fahéj
  • fél kk gyömbér
  • fél kk szerecsendió
  • fél kk őrölt bors

 

Elkészítés:

A vajat megolvasztjuk a mikróban. A többi hozzávalót összekeverjük, aztán az olvadt vajhoz adjuk. Hengert gyúrunk belőle, amint vagy hűtőbe teszünk, és másnap sütjük meg, vagy felszeleteljük és előmelegített sütőben, közepes lángon, 10 perc alatt megsütjük. Melegen ezt sem lehet kiszedni rendesen a tepsiből.