Narancsos mustár
Ez is a Főzd magad! c. Vrábel Kriszta könyvből van, amúgy az a könyv egy kincs, nagyon nagyon ajánlom mindenkinek. :) :) :) Eddig csak jókat csináltam belőle, ez a mustár is hamarosan következik. :)
Hozzávalók:
- 10 dkg őrölt mustárliszt (bioboltban lehet venni, amúgy őrölt mustármag)
- 10 dkg mozsárban kicsit megtört mustármag
- 1 dl fehérborecet (asszem ezt vennem kell, mindenbe ez kell... :D)
- 1 dl víz
- 1 kis narancs héja
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk szárított tárkony
- 1 csipet fahéj
- 1 csipet őrölt szegfűbors
- 2-3 ek méz
- só, bors
- 1 ek olívaolaj
Elkészítés:
A mustárlisztet és a mustármagot keverjük össze, öntsük fel a vízzel és az ecettel, és tegyük félre egy éjszakára lefedve ázni. Másnap fűszerezzük a többi hozzávalóval, öntsünk hozzá egy ek olívaolajat, jól keverjük össze, és tároljuk a hűtőben.