Trüffelgolyó
Ez egy Stahl recept alapján van, amit most égen-földön nem találok, pedig tavaly karácsonykor tuti, hogy az ő egyik könyvéből/újságjából csináltam meg. Na nem baj, nagyjából emlékszem az arányokra, úgyhogy le is írom, mert hamarosan megint meg akarom csinálni. :) Ez egy nagyon tömény és nagyon nagyon csokis édesség. Sajnos nagyon finom is... :)
Hozzávalók:
- 400 g jó minőségű étcsoki (igen, tényleg ennyi!)
- 1,5 dl habtejszín
- 12 dkg vaj
- fél dl narancslikőr vagy egyéb ízesítő ital, de lehet vízben oldott aroma is
- kakaópor vagy reszelt csoki a hempergetéshez
Elkészítés:
A vajat és a tejszínt feltesszük főni, beletördeljük a csokit. Addig kevergetjük, amíg a csoki fel nem olvad, és homogén, krém nem lesz belőle. Ekkor levesszük a tűzről, és belekeverjük a likőrt is. Ha egységes, akkor hűlni hagyjuk, majd pár órára, esetleg egy éjszakára betesszük a hűtőbe. Mikor ez megvan kivesszük, vizes kézzel golyókat gyúrunk és meghempergetjük kakaóporban vagy csokireszelékben. Na ennél a résznél leszünk fülig csokisak.... :D Aztán hűtőben tároljuk amíg egyáltalán van belőle... :)