Csokis sajttorta
Hát ez az a süti, amit ezer éve elhatároztam, hogy megsütök a kisöcsém szülinapjára. :) Szép lett, jó lett. büszke voltam magamra, kitettem hűlni. Nos ez hiba volt ("igaz majmócááák? szajnosz óóó Káááá...").... Azóta van benne néhány elég mély ujjacskanyom, mert a Matyi "icipicit megkóstolta".... :D Háát annyira nem röhögtem rajta. :D Aztán azóta már szétvagdosott egy tepsi krátersütit is, szóval hatékony ma a gyerek.... :
Hozzávalók:
- 125 g édes keksz
- 50 g olvasztott vaj
- fél kg mascarpone
- 2 dl tejföl
- 5 tojás
- 150 g barna cukor
- 1 tk citromlé
- 150 g olvasztott étcsoki
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük, előszedünk egy kapcsos tortaformát. A turmixba beletesszük a kekszet meg az olvasztott vajat és morzsalékosra turmixoljuk. Aztán ezt a morzsát belenyomkodjuk a tortaforma aljába, és ezt így betesszük a hűtőbe. Aztán egy tálban összekeverjük a mascarponet, a tejfölt, a tojásokat, aztán a cukrot is belekeverjük és egy pici citromlével savanyítjuk. Mikor ez már egységes, akkor belekeverjük az olvasztott csokit, de csak olyan márványosra. Egy liter vizet feltesszünk közben forrni. A hűtőből kivesszük a tortaformát, és alufóliával az alját jól becsomagoljuk, és utána beleöntjük a mascarponés masszát. Aztán egy nagyobb, mélyebb tepsibe bebeletesszük a becsomagolt kapcsos formát, köréje öntjük a forró vizet és betesszük a sütőbe. Kb 180 fokon 3/4-1 órát sütjük, amíg a széle kicsit megbarnul, a teteje szilárd de még remegős. Kivesszük a vizes tepsiből, rátesszük egy rácsra, hagyjuk kihűlni, célszerű még hűtőben is hűteni pár órát, aztán kivesszük a tortaformából és kész. :)
És egy kép Matyi mesterművéről :D :