Kukoricás, babos paradicsomleves
Olyan minestrone-szerű, ami van itthon fajta leves. De tökjó, már másodszor csináltam. :) Elsőre Anyuci ötlete volt, aztán most másodikra ez lett, gyors és nagyon jó egész ebédnek is. Vagy nutellás palacsintával, vagy esetleg csokival utána... :D
Hozzávalók:
- fél fej hagyma
- pirospaprika
- 1 doboz paradicsompaszta
- 4 dl víz
- 1 konzerv kukorica (leve nélkül)
- 1 konzerv fehérbab jól átmosva
- 2 marok farfalle (vagy egyéb) tészta
- 1 csomag (4-5 db) virsli (csípős jobb)
- só, bors
Elkészítés:
A hagymát egy kis olajon megpirítjuk a pirospaprikával, aztán felöntjük paradicsomlével és a vízzel. Beleöntjük a kukoricát meg a babot, a tésztát és kb 10 percig hagyjuk főni. Aztán beletesszük a felkarikázott vislit is, sózzuk, borsozzuk és még negyed órát főzzük kislángon.