Tonhalas tészta

Viki kolléganőm kérésére itt a recept. Viki nem szereti a halat, de ezt igen, úgyhogy igazán büszke vagyok magamra, hogy ilyet sikerült főznöm. :D Amúgy ez szokásosan 10 perces recept, egy házit nem író és egy lábamnál visító gyerek mellett is elkészíthető vezetőségi zoom alatt. :D (ezt csak elméletben mondom, természetesen sosem voltam a karantén alatt ilyen helyzetben.... :D :D)

Hozzávalók:

  • 300 g fusilli tészta
  • egy doboz olajos tonhal
  • 250 g paradicsom "passata" (kockadobozos, nem a konzerv)
  • só, bors, oregano, bazsalikom

Elkészítés:

Felteszed a tésztát főni, olasz módra ahogy a zacskón van, 10-11 perc kob, különben szétfő és bleeee lesz (bocsánat megszólalt az olasz énem... �). Amíg a tészta fől összekevered egy másik edényben a paradicsomot a hallal (erről az olaj felét öntsd ki, elég a szószba így is), tegyél bele sót, borsot és 1-1 kiskanál bazsalikomot és oreganot. Ha szereted,akkor nyomj bele egy gerezd fokhagymát, vagy egy kis fokhagymaport, az olaszok szoktak, én nem mert nem szeretem a hagymát. � Aztán ezt tedd fel főni, amíg fel nem forr, aztán forrázd le a tésztát, és mehet rá a szósz. Ennyi. � Kb 10 perc az egész, leírni hosszabb volt. �