Tonhalas tészta
Viki kolléganőm kérésére itt a recept. Viki nem szereti a halat, de ezt igen, úgyhogy igazán büszke vagyok magamra, hogy ilyet sikerült főznöm. :D Amúgy ez szokásosan 10 perces recept, egy házit nem író és egy lábamnál visító gyerek mellett is elkészíthető vezetőségi zoom alatt. :D (ezt csak elméletben mondom, természetesen sosem voltam a karantén alatt ilyen helyzetben.... :D :D)
Hozzávalók:
- 300 g fusilli tészta
- egy doboz olajos tonhal
- 250 g paradicsom "passata" (kockadobozos, nem a konzerv)
- só, bors, oregano, bazsalikom
Elkészítés:
Felteszed a tésztát főni, olasz módra ahogy a zacskón van, 10-11 perc kob, különben szétfő és bleeee lesz (bocsánat megszólalt az olasz énem... ). Amíg a tészta fől összekevered egy másik edényben a paradicsomot a hallal (erről az olaj felét öntsd ki, elég a szószba így is), tegyél bele sót, borsot és 1-1 kiskanál bazsalikomot és oreganot. Ha szereted,akkor nyomj bele egy gerezd fokhagymát, vagy egy kis fokhagymaport, az olaszok szoktak, én nem mert nem szeretem a hagymát. Aztán ezt tedd fel főni, amíg fel nem forr, aztán forrázd le a tésztát, és mehet rá a szósz. Ennyi. Kb 10 perc az egész, leírni hosszabb volt.
Szólj hozzá!