Csirkemell puliszkával
Ez is az egyik karácsonyi receptünk, tökjó volt. :) És ez sérüléseket sem okozott, mint a hamarosan beírásra kerülő gesztenyés csirke.... :D Egész gyors is, és nagyon finom, megmarad a repertoárban azt hiszem. :) Az inspiráció a 2013 decemberi Nők Lapja Konyhából volt.
Hozzávalók:
Puliszkához:
- 2,5 dl tej
- 2,5 dl víz
- só, babérlevél
- 25 dkg kukoricadara
- 2,5 dkg vaj
Husihoz:
- 2 egész csirkemellfilé
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 25 dkg koktélparadicsom
- 3 ág rozmaring
Elkészítés:
Először a puliszkát főzzük meg. A tejet meg a vizet feltesszük főni egy kis sóval meg egy babérlevéllel, mikor felforrt egyenletesen, folyton kevergetve öntsük hozzá a kukoricadarát, és addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik. Akkor még forrón keverjük bele a vajat, és simítsuk egy magasabb tűzálló tál aljába. A sütőt melegítsük elő. A husit vágjuk szeletekre, sózzuk, borsozzuk és süssük kicsit elő egy serpenyőben. Aztán tegyük rá a puliszkára a félbevágott paradicsomokat, a feldarabolt fokhagymagerezdeket és a rozmaringleveleket, erre tegyük a husikat, és kb 20 perc alatt süssük össze.