Gyors almás kevert süti

Ez egy régebbi recept alapján készült, de kicsit átalakítva. Nagyon gyorsan megvan, és ami nagy előnye, hogy a sok almától még 2-3 nap után is puha és cukor se túl sok kell bele. :) Egy jótanács, hogy az almareszelést ne körömfestés után csináljátok (vagy menjen géppel), mert én tuti belereszelek a körmeimbe, leginkább akkor, mikor frissen vannak festve. :D 

Hozzávalók:

  • 3 alma reszelve
  • 3 tojás
  • 100 g cukor
  • fél dl víz
  • fél dl olaj
  • egy kk fahéj
  • egy kk őrölt szerecsendió
  • 300 g liszt
  • egy zacskó sütőpor

 

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Az almát héjastól lereszeljük, nagyobb tálba rakjuk. Mehet hozzá a tojás, a cukor, a víz, az olaj és a fűszerek. Jól összekeverjük, aztán hozzáadjuk a sütőport és fokozatosan kevergetve a lisztet. Mikor szépen összeállt formába öntjük és kb fél óra alatt tűpróbáig megsütjük. Lehet, hogy közben lejjebb kell venni a hőfokot kicsit, ha barnul nagyon a teteje. Én most a szokásos szivecske formámban sütöttem, és ez jobban bejött, mint a kenyérforma, amit régebben ebből csináltam, mert az könnyebben megégett kívülről, mire a belseje megsült. Szóval 2-3 cm magas legyen a forma minimum, de nem baj, ha nem magasabb. :)