Joghurthabos gyümölcstorta, avagy Valti tortája :) :)

Most volt a mi Valtink szülinapja, úgyhogy alkottam neki tortát. Igaziból az esetek nagy részében ezt a tortát szoktam csinálni, ha valakinek szülinapja van. Gyorsan kész van, és nagyon finom. :) A joghurt ízesítése és hozzá kapcsolódva a gyümölcs szokott rugalmasan változni. Eperrel, málnával, erdei gyümölccsel, barackkal tuti, hogy működik. :) Egyszer csokisan is megcsináltam, az is jó lett. :) A habja amúgy ez a joghurthab, ami magában is működik, ha valaki csak krémet akar alap nélkül. :)

epertorta.jpg

Hozzávalók:

  • 200 g kekszmorzsa (bolti vagy egy zacskó bármilyen keksz összetörve picire)
  • 50 g olvasztott vaj
  • pici víz
  • 500 ml cukormentes Hulala/Habmester egyéb növényi tejszín
  • 400 g (egy nagy pohár) gyümölcsjoghurt
  • 300-500 g fagyasztott vagy friss gyümölcs

 

Elkészítés:

A kekszmorzsát beletesszük egy kapcsos tortaforma aljába, ráöntjük a vajat meg egy pici vizet, összegyúrjuk és lenyomkodjuk, hogy egységes tortaalap legyen belőle. Betesszük a hűtőbe, amíg a hab elkészül. A tejszínt nagyjából felverjük, még kicsit maradjon folyós. Aztán beleöntjük a joghurtot és azzal verjük a habot keményre. A kekszalapra teszünk egy réteg gyümölcsöt, rá a habot, és a maradék gyümölccsel kidíszítjük a torta tetejét. Egy pár órára/egy éjszakára hűtőbe tesszük. Mielőtt leszedjük róla a tortaforma oldalát, érdemes egy sima késsel/spatulával elválasztani, hogy szép legyen az oldala. Amúgy ennyi. :)