Currys sült zöldbabsaláta

A neten találtam ennek a receptnek az alapját, és mivel volt a hűtőben még egy tál zöldbabom, amivel már nagyon kellett valamit kezdeni, gondoltam megpróbálom. :) Volt céklám is, azt is raktam bele, legközelebb lehet, hogy ennek növelem is a mennyiségét, mert nagyon jó bele. Nem nagy meló, csak a céklát gumikesztyűben pucoljátok, mert különben napokig lila kézzel fogtok mászkálni. Matyinak mondjuk tetszett ez az opció, de aztán meggyőztem, hogy ezt inkább most hagyjuk ki... :) Úgyhogy a babok végeit vagdalta ehelyett nagyon ügyesen. :) :)

Hozzávalók:

  • kb. 3 marék zöldbab
  • 2 nagyobb cékla
  • 2 nagyobb krumpli
  • currypor, só, bors
  • olívaolaj (ha kell)
  • fél csomag fekete erdei sonka vagy bacon (ez ízlés szerint lehet több is)
  • tejföl vagy joghurt (ha szimpi az ötlet :))

 

Elkészítés:

A babokat megmossuk, a végeit levagdossuk. A céklát és a krumplit meghámozzuk és felkockázzuk. A sütőt előmelegítjük. Feltesszük a babot meg a krumplit előfőzni kb. 10 percre. A céklát is hozzátehetjük, csak akkor rózsaszín lesz az egész kaja, persze az se rossz. ;) A sonkát/bacont felcsíkozzuk, serpenyőben ropogósra sütjük. Aztán sütőtálba öntjük az összes zöldséget, ráöntjük a sonka zsírját és ha kell, akkor még egy kis olívaolajat, kb. 1 ek curryt teszünk rá, borsozzuk és óvatosan sózzuk, mert a sonka miatt sós lesz úgyis. Összekeverjük és mehet be a sütőbe egy jó 20-25 percre, amíg a zöldségek átsülnek. Mikor kész belekeverjük a sonkát. Tejfölt vagy joghurtot teszünk rá és melegen esszük. :)