Besamel mártás

Mindjárt megírom, hogy hogyan csinálom a spenótot is, de mivel az alapja a besamel mártás, így gyorsan megírom ezt is. :) Meg a mogyoróvajas csokipralinét, meg a szilvalekváros, csokis kiflit, meg talán egy újabb zsemlereceptet... :D Szóval igen, el vagyok maradva, pedig főztem egy pár jó dolgot mostanában. :) Csak utolérem magam új projektek, elszámolások és kiküldetések ezrei után... :)

Hozzávalók:

  • 3 dkg vaj
  • 3 ek liszt
  • 5 dl tej
  • só, bors

 

Elkészítés:

A vajat feltesszük kislángon olvadni, mikor már folyik, akkor hozzákeverjük a lisztet habverővel, addig kevergetjük, amíg krémes lesz, de figyelni kell, mert könnyen leég, és akkor lehet elölről kezdeni.... Szóval mikor krémes, akkor szép lassan, adagonként hozzáadjuk a tejet, mindig simára keverjük közben a habverővel, figyelni kell ne maradjanak csomók. Aztán mikor az összes tej elkeveredett sózzuk, borsozzuk, kicsit még főzzük, amíg be nem sűrűsödik. :) Egy csomó dologhoz használható, például tésztás besameles husihoz, gombás besameles tésztához, spenóthoz.