Villámgyors olasz(os) tészta :)
Mikor Forliban laktam, minden nap megbeszéltük a fiúkkal, hogy mi legyen ebédre. A válasz az esetek 99%-ban az volt, hogy pasta. :) Nagy ritkán egy-egy pizzarendelés vagy csak "menjünk el az éjszaka közepén fagyizni" nyert, de a tészta az örök volt. Ott tanultam meg egy csomó mindent, amit egy posztban össze is szedtem. Ez most egy nagyon egyszerű recept, ezerféleképp variálható, gyors, finom. :)
Hozzávalók:
- 30-50 dkg tészta, fusilli a legjobb (éhség szerint :))
- kb. 150 g pulykacombsonka v. csirkemellsonka (előre szeleteltből a legegyszerűbb)
- 1 doboz paradicsompaszta (papír, kockadobozos, 500 g-os, az Aldis nagyon finom)
- olívaolaj,
- só, bors,
- oregano, bazsalikom
Elkészítés:
A tésztát feltesszük főni. A szószhoz a kis kockákra vágott sonkát megpirítjuk az olívaolajon, ráöntjük a paradicsompasztát, sózzuk, borsozzuk, ha friss zöldfűszereink vannak, akkor azt beledobjuk, összeforraljuk. Ha szárított a fűszer, akkor azt 1-2 perccel lezárás előtt keverjük csak a szószba. A tészta főzővizéből egy merőkanálnyit tehetünk a szószhoz, hogy több legyen. Ha megfőtt a tészta, akkor leszűrjük, visszaöntjük a lábosba, rá a szósz, összekeverjük, kész. :)
Variációk:
- sonka helyett lehet darálthusi
- mikor összekevertük a tésztás a szósszal, és még forró, belekeverhetünk egy picire aprított mozzarellagolyót, jól beleolvad, isteni lesz tőle :)
- gombával lehet gazdagítani
- husi helyett lehet egy tonhalkonzervvel kezdeni, csak akkor ne tegyünk bele sajtot
- stb. kedv szerint, ha lesz vmi jó variációtok rá, akkor írjátok meg kommentben