Diétás lekvár
Ebben az évben nagyon belejöttem a lekvárfőzésbe. Bár elég egyszerű módon, a kenyérsütőgépben csinálom. :) Egyszerre kb. 2 kg tiszta gyümölcs fér bele plusz az édesítőszer.
Hozzávalók:
tisztított gyümölcs (sárgabarack, őszibarack, szilva stb.)
kilónként 20 ml folyékony édesítőszer (de ezt ízlés szerint lehet módosítani :))
(diétás dzsemfix, kilónként egy zacskó)
Elkészítés:
A megmosott, kimagozott gyümölcsöt leturmixolom. Így nem kell hámozni, viszont szép tiszta lesz a lekvárunk. :) A kenyérsütőgép üstjébe beleöntöm az édesítőlöttyöt, és rá a turmixolt gyümölcsöt. Ha valaki zselésebb lekvárt akar, az tehet bele dzsemfixet is, bár sztem van valami kis mellékíze... Aztán bekapcsolom a kenyérsütőn a lekvárfőző funkciót, és a gép egy óra alatt megfőzi a lekvárt. :) Aztán a szép, tiszta üvegekbe merem a lekvárt. A bébiételes üvegek tökéletesek erre a célra, pont jó mennyiségűek. :) Lezárom az üvegeket, és kb. 10 percre fejre állítom őket, a tartósítás miatt. Aztán dunsztba teszem, és kész is. :)