Pizza

Ez is egy sok receptből összeállított recept. :) Próbálkoztam, így vált be a legjobban. Lehet vastagabbra is hagyni a tésztát, és vékonyabbra is. Én inkább a vastagabbra szavazok, de az olaszok ezzel tuti nem értenének egyet... :D

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt (BL80-as kenyérliszt a legjobb, de én simaliszttel csináltam, úgy is jó volt)
  • 1 zacskó szárított élesztő
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 ek méz vagy cukor
  • 1 csapott teáskanál szárított oregano
  • 2 teáskanál só
  • kb 3 dl langyos víz

 

Elkészítés:

Lisztben elkeverni az élesztőt, sót, oregánót, hozzáadni a mézet és a vizet, összegyúrni. Olyan tésztát kell kapnod, ami nem ragad a kezedre, hanem kellemesen "gumis", jól nyomkodható. Fél órát keleszd, gyúrd át és még hagyd állni kb. negyed órát. Nyújtsd ki vékonyra, kend meg pizzaszósszal, pakold meg, amivel szimpi, és süsd meg, kb 10 perc alatt kész!