Joghurtos kalács
Még mindig Vrábel Kriszta, bár ezen egy picikét módosítgattam. Igaziból ez nagyon hasonlít a foszlós kalácsra, amit már megírtam, és sokszor sütöttem, de kicsit egészségesebb a joghurttól és a méztől. Nagyon tuti recept, próbáljátok ki! :)
Hozzávalók:
- 1,5 dl tej
- 1,5 dl (vagy egy kicsi vagy fél nagy pohár) joghurt
- fél kocka élesztő
- 2 tojás
- 5 dkg vaj
- 2 ek méz
- pici só
- 70 dkg liszt
Elkészítés:
Én úgy csináltam, hogy ebben a sorrendben beszórtam mindent a kenyérsütőbe kelesztés programra, aztán mikor lejárt a gép, átgyúrtam, még egy órát hagytam kelni, elnegyedeltem, megfontam és előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsütöttem. De persze lehet kenyérsütő nélkül, rendesen gyúrva is csinálni. :)