Narancsos jégkása
Hát ez narancs naranccsal, isteni! :) Vrábel Kriszta, Dolce Vita könyve adta az ihletet a a camparis narancsszorbettel, csak én a szoptatós anyukákra, sofőr apukákra és kicsi ámde annál nagyobb étkű csüntökre gondolva leváltottam a Camparit. Majd egy későbbi univerzumban talán az is lesz... :D
Hozzávalók:
- 2 dl víz
- 10 dkg cukor
- 4 narancs
- 1 dl 100%-os narancslé (vagy Campari vagy Aperol vagy egyéb pia)
Elkészítés:
A cukorból és a vízből szirupot főzünk, a forrástól 5-10 percig gyöngyözve főzzük. Közben kicsavarjuk a narancsok levét, és a kifacsarodott gyümölcshússal együtt egy zárható műanyagdobozba öntjük, hozzákeverjük a narancslét vagy a likőrt. Aztán hozzáöntjük a cukorszirupot, összekeverjük, és betesszük a mélyhűtőbe. Ezt is nézegetjük, hogy mikor kezd el fagyni a széle, na innentől kb fél óránként villával átkeverjük, hogy ne fagyjon össze. 3-4 keverés után nekem már jó szokott lenni.