Lilahagymás lepény
Ez a novemberi Good Food magazin receptje alapján készült, csak én a tésztát kicsit leegyszerűsítve bolti leveles tésztából csináltam, meg persze kicsit átalakítottam. Így kb. 10 perc a munka vele. :) De leírom azért az eredeti tésztát is hátha kedvet kap hozzá, vagy akár én is... :) Nagyon finom, nagy sikere volt szilveszterkor is. :) Igaziból más zöldséggel is tökjó lehet, brokkolival is ki fogom próbálni, meg lehet hogy vegyes zöldségekkel is (répa, fehérrépa, krumpli stb.).
Hozzávalók:
Töltelék:
- 2 nagy fej lila hagyma félbevágva és felszeletelve
- 2 ek olívaolaj
- 2 dl tejföl
- 2 tojás
- 1 ek mustár
- 50 g reszelt sajt
- 1 tk kakukkfű
- só, bors
Tészta:
- 1 tekercs leveles tészta VAGY
- 175 g sütőporos liszt
- 25 g vaj
- 100 g joghurt
- 4 ek tej
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük. A felszeletelt hagymát megdinszteljük az olajon. Közben összekeverjük a tejfölt, a tojásokat, a mustárt, sajtot, kakukkfüvet. Sózzuk-borsozzuk. A tésztát beletesszük egy piteformába, hogy az oldaln is legyen a tálnak, beleöntjük a dinsztelt hagymát és rá a szószt. 25-30 perc alatt 180 fokon megsütjük.