Csokis keksztorta
Ezt a receptet megláttam a NoSalty-n, és tudtam, hogy Anyuci szülinapjára meg kell csinálnom... :D Neki ha tortát csinálok, annak egy kritériuma van, hogy csokis legyen, NAGYON csokis. Hááát ez az, kb nincs is benne más. :D Holnap lesz felavatva, de már kész van és hűl, igaziból rossz nem lehet, tömény csokis cucc. Sajnos nekem is bejön az ilyen... :D Ez most egy szögletes szilikon kenyérformát félig tölt meg, ha több kéne, akkor lehet duplázni. :) A tejszínből érdemes egy két decis dobozt bontani, mert akkor nem lesz maradék. :)
Hozzávalók:
- 150 g étcsoki
- 75 g vaj
- 125 ml tejszín (lehet főző vagy hab is, mindegy)
- 1,5 ek méz
- 80 g darabokra tört keksz
A tetejére:
- 75 g étcsoki
- 75 ml tejszín
Elkészítés:
Az összetördelt étcsokit, vajat, tejszínt és a mézet lassú tűzön összeolvasztjuk. Közben egy formát kibélelünk folpackkal és összetördeljük a kekszeket. Mikor egyneművé kevergettük a csokis maszatot beletesszük a kekszdarabokat, összekeverjük és beleöntjük a formába. Ezután az előző edényben (ne koszoljunk már kettőt... :D) összeolvasztjuk a 75 g étcsokit a 75 ml tejszínnel, és az előző tetejére öntjük. Aztán pár órát hagyjuk hűlni és megkötni, és kész is. :)