Coleslaw azaz káposztasaláta szabálytalanul
Egy hasonló receptem már van, de mivel az tartalmaz valamennyi tejet, ami nekem nem barátom, és majonézt, amiben meg sok a szénhidrát, így kicsit átalakítottam. Az továbbra is áll, hogy idegesítően tele lesz a konyha apró káposztaforgácsokkal, de a végeredmény nagyon finom. :) És a gyerekem elég nagy lelkesedéssel szedegette négykézláb mászva a darabkákat a földről, szóval társasjátéknak sem utolsó. :D :D
Hozzávalók:
- egy kis fej káposzta
- 4-5 kisebb szál sárgarépa
- egy pici fej hagyma
- fél csokor petrezselyem
- 350 g tejföl
- 4 ek mustár
- 1 ek citromlé
- 2 ek édesítő (cukor, méz, nyírfacukor, canderel)
- 4-6 ek víz
- pici só, bors
Elkészítés:
A káposztát megmossuk, feldaraboljuk, a répát megpucoljuk, a hagymát megpucoljuk, elnegyedeljük. Aztán a petrezselyemmel együtt géppel felaprítjuk. Egy zárható, nagyobb műanyagedényben összekeverjük a tejfölt, a mustárt, a citromlevet, az édesítőt annyi vízzel, hogy jól keverhető legyen, sózzuk, borsozzuk. Kinyitjuk a gép tetejét. Ekkor jön az a pont, mikor lehet a gyereket hívni darabkákat gyűjteni. :D Megpróbáljuk minimális veszteséggel átönteni a zöldségeket a műanyagedénybe, a maradék a kölök dolga. :) Aztán jól összekeverjük az öntettel, minimum fél órára hűtőbe tesszük, aztán kész. 2-3 napig ehető. :)