Paella

Nemrég csináltam valami egész hasonló kaját, csak az kuszkuszos volt, nem rizses. De ez is nagyon jó, a zöldség és husivagdosáson kívül nagyon gyorsan megvan. Az eredeti ötlet az nlcaféról jött, de kicsit egyszerűsítettem rajta, mert én nem koszolok azért egy plusz tányért, hogy a megsült husit kiszedjem az edényből, majd később visszategyem. Ahogy Matyi mondaná, na ppppeeeerszeeee, még csak az kéééneee!!!! :D

És igen, tudom, hogy ez több, mint 10 hozzávaló, de ha a paprikákat egynek vesszük, és a vizet, olajat meg a só-borsot nem számoljuk, akkor rögtön belül vagyunk. ;)

Hozzávalók:

  • 3 ek olívaolaj
  • kb. 350 g felkockázott csirkemell
  • kb. 150 g zöldborsó
  • 4 szál újhagyma felkarikázva
  • egy nagyobb zöldpaprika felkockázva
  • egy nagyobb kaliforniai paprika felkockázva
  • két paradicsom felkockázva
  • 200 g rizs
  • 5 dl forró víz (de lehet húsleves/zöldségleves is, akkor a leveskocka kimarad)
  • egy zöldségleveskocka (lehetőleg bio)
  • fokhagymapor (vagy egy reszelt fokhagymagerezd)
  • 1 púpos kávéskanál currypor
  • egy csokor petrezselyem aprítva
  • só, bors

 

Elkészítés:

A husit az olívaolajon megpirítjuk (én ollóval vagdostam bele, nem koszolunk feleslegesen vágódeszkát se, főleg nem nyers hússal a 35 fokban... :)), sózzuk, borsozzuk. Mikor már nagyjából átsült hozzátesszük a borsót és az újhagymát, és kevergetjük, amíg a hagyma összeesik. Aztán jöhet hozzá a kétféle paprika, aztán a paradicsom, kb 5 percig így főzzük. Aztán jön a rizs, átkeverjük és jöhet rá a víz, és az elmorzsolt leveskocka. Aztán fűszerezzük a fokhagymával, curryvel, a petrezselyemmel és kicsit még sózzuk, borsozzuk. Aztán kislángon, lefedve főzzük, amíg a rizs a vizet be nem szívja. Utána átkeverjük és ehetjük is. :)