Zöldséges, tésztás bableves
Igaziból akár azt is mondhatnám rá, hogy lecsóleves. :D Kicsit az vele az érzésem, mert olyan lecsós a paprikától meg a paradicsomtól. De tökjó így egy ebédre, nekünk Matyival legalábbis bőven elég. :)
Hozzávalók:
- fél fej vöröshagyma
- 1 ek mustár
- 4 ek ketchup
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 db sima, magyar paprika
- 3 db paradicsom
- 1 konzerv vörös bab
- 4-5 db felkarikázott virsli
- só, bors, pirospaprika, Cayenne bors (esetleg), római kömény
Elkészítés:
A hagymát, a paprikát, paradicsomot, felkockázzuk, a babról leöntjük a levét. A hagymát feltesszük egy kis olajban pirulni, megszórjuk pirospaprikával, mikor már üveges a vöröshagyma, akkor hozzátesszük a mustárt, ketchupot, sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük, aztán beletesszük a paprikakockákat. Felöntjük vízzel, és lefedve kb. 5-8 percet főzzük. Aztán hozzáöntjük a babot és a paradicsomot, megfűszerezzük egy pici Cayenne borssal vagy csilivel (óvatosan!! :D) és római köménnyel. Lefedjük és kis lángon, néha megkeverve 20-25 percet főzzük. Az utolsó 3-4 percre beleszórjuk a virslikarikákat is, mikor a virsli megfőtt kész is van. :)