Ratatouille avagy a francia lecsó
Ezt is már régóta terveztem, aztán a Niklakertes ládában volt hozzá minden, úgyhogy gyorsan meg is csináltam. :) Nagyon finom, és kicsit más, mint a mi magyar lecsónk. Mindjárt teszek majd fel egy infografikát a nemzetek lecsóiról is, asszem végig fogjuk próbálgatni őket. :)
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
kicsi pirospaprika
friss bazsalikom, oregano, kakukkfű
1 nagyobb cukkini
2 kicsi vagy egy nagy padlizsán
6-8 db paprika (legjobb, ha vegyesen a színek)
1-2 db kaliforniai paprika
6-8 db paradicsom
2 dl paradicsomlé
1 dl víz
só, bors
friss petrezselyem
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk és kicsi olívaolajon megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával. Mellé tesszük a fűszernövényágakat is. Közben a többi zöldséget megmossuk és felkockázzuk. A padlizsánt és a cukkinit nem kell meghámozni. A hagymára először ezeket tesszük rá, kicsit hagyjuk összeesni, mikor már jó az illata, akkor hozzátesszük a paprikákat és kb 5 perc múlva a paradicsomot is. Felöntjük a paradicsomlével és a vízzel, sózzuk, borsozzuk és nagyjából 20-25 percet főzzük. A friss petrezselyemmel a legvégén megszórjuk, és vagy rizzsel vagy kenyérrel lehet is enni.