Gluténmentes brownie
Ez nem egy nagyon új recept, a szuper alapbrownie recepten alapul, csak mivel a salsások között van egy lisztérzékeny lány, gondoltam sütök neki valami olyat, amit ő is ehet. Valószínűleg gyakran fogok ilyet csinálni, mert nagyon finom lett. Extracsokis. :) :) Szóval Zsuzsi, ez a Te recepted. :)
Hozzávalók:
- 100 g étcsoki
- 100 g tejcsoki
- 70 g vaj
- 100 g cukor
- 3 ek cukrozatlan kakópor
- 3 tojás
Elkészítés:
A csokikat összetörjük és a vajjal együtt krémesre olvasztjuk, elverjük. Aztán belekeverjük a cukrot, a kakaóport és a végén a tojásokat. Mikor már szép krémes, akkor formába öntjük, és hideg sütőbe tesszük. A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra, és 10 percig hagyjuk felmelegedni, aztán levesszük kb. 160 fokra (kislángra vagy ilyesmi), és még 10 percet hagyjuk sülni. Természetesen ebbe is lehet sütés előtt belekeverni fehércsokit, smartiest, diót, mogyorót vagy ami még szimpi. :) AMúgy ennyi, ez is olyan recept, hogy onnantól, hogy előszeded a hozzávalókat, odáig, hogy kész van nem kell fél óra. :)